ja.. vad ska man säga ?

dessa idioter... dessa mängder det finns !

är så otroligt glad att jag har den bästa familj man kan ha, skulle aldrig kunna säga ett ont ord om dem ... aldrig ! jag har min heder... man snackar inte skit om sina föräldrar och tar sedan dem till försvar,
eller ?

att dessa människor blir godkända har jag noll förståelse för!
att sitta och anklaga andra, inte öppna ögonen och se vars problemet sitter har jag ingen förståelse för...
att inte ha någon koll på vad som inträffar har jag ingen aning om hur man lyckas med...
antingen är man blind Eller så vill man inte se...

visst jag är ett så kallat fosterbarn, men ska jag behöva tåla att bli nedvärderad pga av det? finns det någon rätt till att jag ska leva på någon annan, utan att få pengar, trots att det sitter en människa som ska ha ansvaret över mig och bara rullar in pengarna,
för INGENTING?
ska jag behöva höra att jag aldrig kommer få ett jobb och en dålig framtid, hos ett par människor som ska hjälpa mig med framtiden?
ska jag behöva höra att jag förstört djur, trots att jag älskar dem mer än allt i världen och fått mer hjälp av dem än de jag ska föreställa mig att bo hos?
ska man tåla sådan skit när man fyller arton eller när man bor på ett annat ställe, bara för att man inte är som "dem" ?

nej du ... jag har fått nog ...
måste jag gå upp i högre nivåer så gör jag det. detta är inte acceptabelt i mina ögon!

dessa människor... manipulerade, själviska människor... ser och hör bara sig själv... väldigt lovande...

nej , det finns en människa som fått nog,
gissa vem ...



VA FAAAN

varför får jag inte till min header ???
jag ser ju den inte !!!!



för IDAG...

Är en dag då ja känner att dagen kunde vara en natt så man kunde sova bort hela skiten!

så otroligt mycket kretsar kring skallen på mig och bombarderar som ett meteorregn!! men jag måste ju försöka, det måste man ju alltid,
eller hur?

hade som sagt möte igår... jag tror jag såg för positivt på allt för alla framtidsplaner krossades, hårt och noggrant... jag förstår inte hur socialen jobbar heller... för såhär förklara dom:
har man med dem att göra och inte ringer, så finns det ingen anledning för dem att höra av sig, för då är ALLT bra!!
ja men vad tror dom själva? man ger faktiskt upp tillslut när det inte händer någonting. man blir faktiskt självgående trots att man är i stort behov av deras så kallade hjälp.
men nu har jag faktiskt fått nog! Ska jag behöva gå längre med detta så gör jag det! mycket står på axlarna nu och hoppar ner en på knä, men det kan faktiskt inte bli värre känner jag ... det går verkligen inte...

något positivt då?
jaaa det kan jag faktiskt vräka ur mig :)
igår fixade angelica graaf mina naglar med ett väääldigt lyckat resultat :)) wiiie ! känns som lösnaglar och man är sååå fjantig nu med naglarna, kan de vara så att man kallas för fjortis någon dag?
ajja, de bjud ja på , ja har iaf snygga naglar :)

fredag blire mys kväll med brudarna :) bli till att laga kylling taco och spela spel och ha kul :) längtar !
men idag är det bara onsdag, imorn redan torsda :)

nej nu ska jag lägga mig och sussa kudde :) känns rätt skönt efter en dusch då man är fräsch :)

gonatt på er goskitar och puckon där ute :))






MINA beebisar :) agda till vänster å edvin som ger mördarblick :))




om imorn inte kommer...

idag gäller det... det känns som nu eller aldrig !
känns som mötet kommer bli jobbigt, men det är bara å bita ihop å ge gärnet liksom!
gör jag inget nu åt allt detta så vet jag inte när jag får chansen nästa gång... skulle ha haft möte sen i december, Men inte har det blivit av, förrän nu!

har verkligen oroat mig för detta, medvetet och omedvetet... men jag vill som sagt få ett slut på detta kaos nu. bara få känna orken och glädjen, igen , som fanns för längesedan ... att vakna upp varenda morgon och se det ljusa av dagen, trots väder.

jag har växt ifrån denna nivå nu, detta ger inte mig någonting mer än beymmer...
jag är inte fjorton och absolut inte som jag var då!
och det hoppas jag de inser, de som sett och hört mig sen då...

det är dags och sätta på sig krigsutrustningen och kriga för friheten ...
jag är inte troja, jag har inte den armén som stöd...
men jag har en vilja, en glöd, som känns fan så mycket starkare!

LÅT elden glöda... för här kommer jag...



foood !

hallå där!

nu har mitt bloggande haft en paus, igen !

lära skriva ner vad jag gjort för mat i veckan . så man har lite koll och kan se tillbaks om man har hjärnsläpp! :)
tips på maträtter gillas väldigt mkt å publiceras på min blogg på en gång när jag ser det!

taco- med de enkla traditionella ingredienserna + en jätte god ranch dressing från santa maria.
pasta röra(varm) - makaroner, bacon och en röra med creme fraiche paprika chlili, rödlök, peppar, salt, cili explosion krydda och resten av ranch dressingen . allt rörs ihop , enkelt!
hemgjord mos med ugsfalukorv- fyllningen i korven är chili sås å massor av ost, namnam!!
kycklingwook- med nudlar, kycklig och wook som blandas med sweet chili, soya , cocosmjök å nån thaipåse med limesmak. mums!!
korvstroganoff med ris/makaroner- min specialare med specialingredienser ;)

ja å elin engagerade oss å gjorde en hallon och blåbärs paj å ringlade vit choklad(självklart smält) över :)) en tio poängare med fluffig vanlij vips på :)

Dagens Bekännelse !!!

haha, ja nu kommer det som jag smygit med sen igår...

välkommen hem edvin å adga, mina älskade zebrafinkar :D

japp, idag var ja å köpte två söta pippisar. vet inte vad som flög i mig, var så länge sen jag hade ett EGET djur... sen bella( min älskade hund, r.i.p 23/6-09) dog...

idag känns det som jag inte gjort ett skit trots att man varit överallt och ingenstans känns det som ! :)
MEN såna dagar ska väl finnas de å .
dags att planera en tripp till gävle snart :)

sitter framför tvn å hörde fina låten "NEVER ALONE, ALWAYS ALONE"... GUD va ja är kär i den låten , utan anledning.
vet inte om det är texten, rösten, melodin eller alltihop som ger mig suget att lyssna på den :)
men den låten spara ja till nå tillfälle jag är ensam , det är ju en sån där ensam myslåt :)

jag har inte förstått mig på det där med elbilarna.. .hur "tankar" man dem , när det inte finns såna där elpumpar här i exempelvis ljusdal ?
nej du , jag föredrar bilar i "Normalt tillstånd" ...

nej nu ska jag gå å duscha en sväng :) blev bara ett snabbt litet skrivande :)

puss å kram på er  :) <3



maskiiis

hallå!!

ska faktiskt gå å sova nu , blir inge mega bloggande direkt...

fick bara en huxflux tanke på ordet "maskros barn"... bokstavligt, vad är det?
man hör ju aldrig vad det är egentligen. å jag hatar verkligen när människor som inte har någon aning om ett ords betydelse vräker ur sig något! så jag hittade en skit bra text när jag sökte på google. tänkte sedan kolla vem som skrivit det, å tro på fasiken,
min gamla granne ingela i järvsö :)

lite nattläsning sitter ju aldrig fel å att öka sina kunskaper om ett ord som många fler "har" än vad man tror skadar inte... de finns överallt,
men som jag läste på en annan sida...

de är starka människor, för som maskroser, kan de växa igenom asfalt...

(ur ingelas bok : jag kan för jag vill)

Kapitel 2: Maskrosbarn

Detta ämne ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är en av dom alla maskrosbarn som finns. Och vi har blivit tvungna att bli det, för vuxenvärlden i våra liv var inte kompetent att fostra ett barn. Vi fick lära oss att anpassa oss till omgivningen, inte tvärtom.

Att vi tappra maskrosbarn är utsatta barn, som farit illa på det ena eller det andra viset. Men trots allt klarar vi oss. Maskrosbarnen är ensamma och väldigt modiga barn. Vi blir även väldigt modiga som vuxna. Många av oss blir ofta kreativa människor, vi hittar rätt till slut - men vi har fått betala ett högt pris.

Vi har en uppväxt fylld av misshandel, våld, missär, missbruk, övergrepp. Förunderligt nog klarar vi oss relativt helskinnad. Det finns näring i våran omgivning, och otroligt nog så hittar vi den och tar till oss det som passar just oss. Vi kallas också osårbara stålbarn, men där måste jag protestera höljutt, ingen är gjord av stål, vi får enorma sår i själen. Och vi får försöka laga dom såren helt på egen hand.

Det är egentligen obegripligt att många av oss kan leva ett bra liv med så många hemska upplevelser i bagaget. Jag måste få nämna två typiska maskrosbarn, David Pelzer, pojken som kallas det, och Donna Ford, styvdottern. Att en individ kan orka leva vidare och göra sitt liv värdigt - OTROLIGT. Det finns tre viktiga orsaker till att några av oss klarar sig - Dom ärvda talangerna hos barnet. Det finns någon hjälpare i omgivningen. Barnet har en stark känsla av sammanhang.

Maskrosbarnen blir ofta taggiga och avvisande. Behovet av massor av kärlek, hjälp, uppmärksamhet har inte funnits. Därför stöter vi bort omgivningen istället för att ta den till oss. Jag har stött på en fras av en psykolog som sa att maskrosbarnen måste man tokälska ett tag, och jag kan bara hålla med om det, tills tilliten infunnit sig, men det tar lång tid. Vi har en mycket stor social talang. Vi kan vara gulliga, glada, duktiga, och enormt charmig, OM VI VILL - det avgör stämningen på plats.Intelligenta och fantasifyllda barn har större möjlighet att överleva,trots svår barndom . Det är definitivt ingen slump att många maskrosbarn med mycket svåra uppväxtförhållanden blir författare och konstnärer.

Jag personligen är helt övertygad att min egen överlevnad blev till när jag började skriva ner mina känslor. Jag hittade en egen värld att vara i, och det var den fridfullaste tillvaro jag kunde hitta. Att försöka hitta fakta till alla frågor jag hade, jag fick dom och mer därtill. Omedvetet då rensade jag på insidan. Jag hittade litteratur som var precis som min egen historia, i det upptäckte jag att jag var inte ensam med mina känslor. Det fanns människor som hade haft det värre än vad jag hade haft det. Att hjälpa sig själv till insikt och visdom gjorde jag inte medvetet då, men idag inser jag att det var just det jag höll på med.

Maskrosbarnen är svikna barn. Vi måste värja oss mot besvikelser och ständiga svek, och det gör vi genom att inte förvänta oss någonting av någon, och att alltid vara på vår vakt, i det kunde vi anpassa oss till olika situationer. Något som jag personligen reagerar på än i dag är att jag har enormt lätt att se om en människa är fysiskt närvarande och inte psykiskt närvarande, helt borta känslomässigt. För ett barn måste det ha varit fruktansvärt. Det sitter djupt in i själen i dag och upptäcker jag sådana människor så tar jag avstånd ganska snabbt, och närmar inte mig dom något mer igen.

Jag tar fram det negativa också medvetet för att försöka förklara vad vi gått miste om och vilka enorma sår vi har fått i själen. Det finns även positiva egenskaper och karaktärer som vi utvecklar, men dom spar jag till lite längre fram i boken. Jag vill få läsarna att försöka förstå hur vi påverkas av våran omgivning, och hur stor skada vuxna kan göra mot sina barn. Det finns ytterliggare en viktig faktor som hör till det livsviktiga i ett barns liv, SPEGELBILDEN, vem ett barn har att identifiera sig med. Bekräftelsen på det egna jaget, vilket föräldrarna ska bekräfta. Det är nästinpå ett osynligt spel som sker mellan barn och föräldrar. Föräldrarna bekräftar barnets existens. Jag är SEDD, Jag FINNS, jag KAN, jag SER.

Alla former av försummelse och bortstötande, är direkt farligt för ett barns självkänsla identitetsutveckling. Alla former av likgiltighet är skadligt. Alla maskrosbarn blir tilldelade antingen psukoser eller neuroser under sin uppväxt, beroende på vilka arvsanlag vi har med oss. Några av oss tar mer skada än andra, tyvärr. Det handlar om hur stor personlighet vi har fått med oss som barn. Vem vi är. Neurotiska problem får vi alla och dom kan vi jobba med om vi vill.

Jag vill lyfta fram vilka vi är -

Barnen som klarar sig mot alla odds. Vi hittar fram till en social kompetens, klarar oss och har lätt att få andra att må bra. Vi har förmågan att utnyttja det stöd som finns i omgivningen, utan att veta om det själva. Maskrosbarnen försöker aktivt bemästra omgivningen, och får i det en känsla av makt. Vi tycker om att gå in i utmaningar, vi växer i det. Vi tänker självständigt och vi utvecklaren hög grad av eufori - stark lyckokänsla, och en stark känsla av självstyre. Vi tillhör en grupp högt presterande människor. Och vi har ofta goda ibland lysande resultat i det vi förtar oss.

Det kan jag gå i god för, är att min förmåga att kunna skriva har räddat mitt liv, tidigt.. Det vi maskrosbarn måste göra är att vi får kämpa dubbelt upp jämfört med andra, för det vi vill ha.Vi KAN för VI VILL, och vi har förmågan att vända det destruktiva till något konstruktivt, om någon kan det så är det vi maskrosbarn. Vi har inneboende resurser som är enorma. Och ju tuffare liv vi har haft desto mer har vi utvecklat vår inre kraft. Vi kan vända totalt hopplösa förutsättningar till en personlig framgång.

Jag vill jämföra maskrosbarnen med betongbarnen. Vi har väldigt mycket gemensamt, saknaden av speglar - våra föräldrar. Bekräftelser på livets verklighet, och hur vi ska vara i relationer med andra människor. I skuggan av stora betong - bostadsområden, växer en ny generation barn upp. Dessa människor mår väldigt dåligt, och det straffar barnen. Barnen har ingenstans att ta vägen efter skolan. Ensamma själar hittar varandra, och en gemenskap som den blir inte bra. Det kan leda till att barnen röker, dricker, tänder eld, snattar i en förtvivlad protest mot samhället och vuxenvärlden. Dom saknar matrial att utvecklas i, undersöka, skapa, och uttrycka sig. Dom ungdomar som begår till synes det meningslösa våldet är ofta känskomässigt skadade barn.

Dom är aggressiva, destruktiva både mot sig själv och andra. Dom har själv blivit destruktivt och kärlekslöst behandlade av andra. Därför saknas förmågan att känna in och ha medlidande för andra människor. Människor blir till ting.

Vi har samma utgångsläge, maskrosbarnen och betongbarnen. Men än en gång vill jag påminna om dom enorma förmågor dessa barn bygger upp. Vi hittar överlevnadsstrategier som vi klarar oss på. PS: som vi senare i livet måste lära om i terapi. Vi överlever psykiskt, lär oss att leva med själssåren, skaffar oss egna familjer som vi blir väldigt bra förebilder i. MEN andarna vet att det är inte ett lätt arbeta med det inre sökandet. Men det går att göra den resan i sig själ. JAG KAN för JAG VILL...

Copyright © 2010 Ingela Hillblom, Järvsö.




asg!

hundra saker man inte ska säga när man ha sex !! :D

Men alla ser roliga ut nakna!
Är det där en riktig apa?
Väckte du mig för det?
Öööh.. nämnde jag inte videokameran?
Är det bara jag, eller luktar det bränt här?
(I en städskrubb) Och de säger att romantiken är död...
Försök att andas genom näsan.
Lite skavsår har inget dött av.
Älskling, stängde du bakdörren?
Men, jag får finnar av vispgrädde.
Person 1: Är detta första gången för dig?
Person 2: Ja...idag.
(På det diskreta hotellet) Skynda på! Rummet hyrs per timme.
Kan du ge mig fjärrkontrollen?
Tar du Sparbankskort?
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.................
Vid närmare eftertanke så kan vi väl släcka ljuset.
Kan man tänka sig, jag som försökte stöta på din kompis!
Jag ger inte mycket för den där mun-mot-mun metoden.
(Vid användande av kroppsfärg) Försök att inte fläcka ner, va?
Hoppas du är lika snygg när jag är nykter...
(Medan du håller i en banan) Det här är ett trick som jag lärde mig på zoo.
Får du in FilmNet 1 och 2?
Försök att inte smeta ut min make-up!
Har du penicillin?
(Vid försök av att använda jordnötssmör sexuellt) Och jag som ångtvättade min soffa förra veckan.
Men jag som precis har borstat mina tänder...
Le, du är med i Dolda Kameran!
Jag trodde du hade nycklarna till handklovarna!
Jag vill ha barn!
Så mycket för förverkligande av sexuella fantasier!
(Vid en trekant) Varför ska jag göra allt arbete?
Vi kanske borde ringa Malena....
Vet du att taket borde målas om?
Jag tror du har på dig den bak-och-fram.
När är det meningen att det skall vara skönt?
Ställ tillbaka den där mixern i köket där den hör hemma!
Du är tillräckligt duktig för att försörja dig på det här!
Hoppas du förstår att jag gör det här enbart för en löneförhöjning...
Kom du ihåg att ta p-pillret?
Är du säker på att vi inte setts förr?
Jag önskar att vi hade skaffat TV1000...
Hoppas att den där läckan är från vattensängen!
Jag sa ju att det inte skulle funka utan batterier!
Men min katt sover alltid på den kudden...
Berättade jag att min faster Märta dog i den här sängen?
Du kanske orkar mer om du slutar röka...
Nej tack, den här delen klarar jag bättre själv!
Det är så härligt att vara tillsammans med någon i sängen som jag inte behöver blåsa upp.
Det här vore ännu roligare om vi var ett par till...
Du är nästan lika bra som min före detta!
Vet du vad definitionen på våldtäkt är?
Är det du som luktar eller är den här madrassen stoppad med rutten potatis?
Du ser yngre ut än du känns.
Du kanske bara inte är i form?
Du svettas mer än en galopperande hingst!
Det är inget farligt, bara lite utslag.
Nu vet jag varför han/hon spolade mig...
Äger din man ett avsågat hagelgevär?
Du ger mig skäl att förstå varför förspel är överskattat.
Vilken tampong?
Har du aldrig funderat på att fettsuga dig?
Och tänka sig, jag behövde inte ens bjuda på middag!
Vad tänker du göra till frukost?
Jag måste bekänna något...
Ikväll var jag så kåt att jag skulle ha kunnat ta hem en sugga!
Är dom där verkliga, eller är jag bara inte med i tiden?
Det är inte så att du blev förtryckt som barn?
Är det där en skulptur av en hängning?
Du kommer fortfarande rösta på mig eller hur?
Nämde jag mitt könsbyte?
Jag hatar tjejer som tycker att sex verkligen betyder något!
Älskling, har det gått för dig än?
Jag berättar vem jag fantiserar om, om du berättar vem du fantiserar om...
En bra plastikkirurg kan fixa det där på nolltid!
Räknas det här som en träff?
Svart & Vitt hade ett avsnitt om män som du!
Hick! Jag tror jag behöver en öl till innan vi börjar.
Jag tycker det är romantiskt att bitas, tycker inte du det?
Fråga: Du kan laga mat också va?
svar: Vad fan tror du jag håller på med.
När vill du träffa mina föräldrar?
Killen: Kanske hjälper det om jag tänker på någon jag gillar?
Tjejen: Dig själv?
Har du sett "Farlig förbindelse"?
Jag är ledsen för det här med namnskylten, jag har bara så otroligt svårt för namn.
Bry dig inte om mig, jag filar alltid naglarna i sängen.
(I telefonkiosken) Har du något emot om jag ringer några samtal?
Hoppas jag inte glömde gasspisen på, förresten, har du eld?
Var inte orolig, min hund är riktigt snäll för att vara en Pitbull.
Ledsen, men jag tänder inte på tanken att göra med med tårna.
Du kan väl i alla fall låtsas som om du gillar det!
Bra gele eller vanlig gele, jag sa 'Nej!'
Var tystare, min mamma vaknar lätt...
Jag slår vad om att du inte vet att jag jobbar för 'Se & Hör?'
Så det är därför dom kallar dig 'Blixten!'
Min gamla flick/pojkvän kunde hålla på mycket längre!
Är det här också en synd?
Jag har legat med fler kvinnor än Billy Butt!
Men du, när är det mina polares tur?
Långa kyssar är inte bra för mina bihålor...
Hur länge planerar du att vara 'nästan klar'?
Så du menar att du INTE var min blindträff?

bilder på gadd :D

nu ska ja lägga upp bilderna :)) det kanske inte är nå bra bilder men man ser iaf vad det är :))

älskar er mamma å syster !! ni är de bästa :)
meeen,
det finns även en ny familjemedlem :)) bästaste Obiologiska pappan man kan ha :))

kenneth :) <3







( å ja, jag ha jämt omaka strumpor ;) )

gaddad :D

nu har jag äntligen gaddat mig , igen !
men denna har jag planerat länge!
:)

på ena benet står det Mamma och ett hjärta, det andra syster och ett hjärta.
tycker det är så himla snyggt med tatueringar. men jag försöker att göra såna som har betydelse för mig, så man inte huxflux ändrar sig. det finns en mening :)
så nu ha ja mitt kina tecken som stå för kärlek , för alla de som står mig nära <3
å nu ha ja mamma å syster, de människor som ja älskar mest i hela världen , som alltid funnits för mig !

bilder på dem kommer komma upp så småningom
:)


twistthepist :P

hej där !

mitt bloggande har varit väldigt dåligt på sista tiden,
väldigt dåligt som jag ska vara ärlig...

jag vet inte vad jag ska skriva om egentligen... kanske att livet kan vara tufft ibland, å ibland helt underbart?
snacka om att det bara kan vända liksom! såg en stjärna falla idag, önskade mig något ( men ni få ju självklart inte veta vad). älskar när himlen är så himla fin, den liksom bara lyser i ovan ... så hiimla myys !

jag längtar verkligen till den nittonde... ska kämpa mig till en lägenhet, för såhär kan det fan inte vara. varför slänga 10 000 på skit när man kan lägga det på något vettigt?
ja, jag frågar mig detsamma !

Elin kommer inte hem förrän söndag vilket är en väldans dizz kan ja lova! så himla underbar och fin tjej jag mött på, i denna stora värld ! trots att hon jämt spöar mig i twister så är hon min lilla griiiis :))

jag vill bara att förhör och skit ska sätta igång. jag är så otroligt less på denna väntan... varför ska det ta sådan lång tid ?!

jag har konstaterat att jag måste boka in en resa till Gävle någon helg. måste träffa mina underbara vänner där nere! så himla längesen liksom... får så himla dåligt samvete när jag har dålig kontakt med någon som stått mig nära som vän... men är man riktiga vänner så spelar det ingen roll hur ofta eller hur mycket man hörs av,
man är fortfarande vänner...

vad händer i helgen då ?
jaaadu ... inget planerat vad jag vet!!

något jag halvstört mig på är den där som har gjort en dizz låt till bloggare. enligt han verkar man inte ha något liv om man bloggar.. men frågan är om denne har något liv som orkar engagera sig så himla mycket för att göra en sång om det ? hahaha .. skratt retande... jaja låten har ett skönt gung iaf... men texten , nej tack !!

nej nej , nu ska jag in på fb en sväng och se på tv en liten stund å sova :)

godnatt på er !

Min Griis ELin  <3

RSS 2.0